Július 23. - Így élünk mi 28.rész
2017. július 23. írta: Vagdal Éva

Július 23. - Így élünk mi 28.rész

Ugyan azt gondolnánk, hogy a nyár az mindenhol nyár - napsütéssel, fagyievős strandolásokkal és árnyékban hűsöléssel. Nos ez Írországban nem így van. 

irish-weather-1.jpg

(A kép szövege: Nyár installálása - 50%-ban kész, installálás sikertelen, Hiba: Nyár nem található. Az Ön országában nem elérhető a nyár. Próbálja meg Spanyolországot!)

Amióta ugyanis naptári idő szerint beköszöntött a nyár nem igazán volt napos időnk, minden nap szerencse kellett hozzá, hogy ne ázzunk meg. 
Amikor az idő kegyes volt hozzánk, azért kimerészkedtünk a lakásból és el-elmentünk egyet sörözni vagy kirándulni. De hosszú és velős élménybeszámolókra azért most ne számítsatok. 

Íme egy rövid képes összefoglaló az eddigi nyarunkról:

montage_nyar.jpg

Kihasználtuk a nyár egyetlen napját (26 fokos kinti hőmérséklet és 13 fokos tenger - juhhé) :)

A többi napon hol a vízszintesen eső ír vihar, hol a verőfényes napsütés váltotta egymást szinte óránként - sok sikert a meg nem ázáshoz :P!

irishweather_1.jpg

Ha már rossz idő volt kint, bent megpróbáltuk visszahozni az otthon melegét. Íme az eredmények:
(Receptek: Gazdag háromszög, Rakott krumpli, Sajtszószos cukkini ragu, Répatorta)sutesek_fozesek.jpg

Tegnap pedig a Dublintól 200 km-re lévő Moher-sziklákat néztük meg - ez a hely még mindenképpen az ír bakancslistánkon szerepelt, úgyhogy nagyon boldogok voltunk, hogy végre meg tudtuk nézni. A leírások, amiket olvastunk róla, valóban nem túloztak - lélegzetelállító látványt nyújt a természet erejének efféle látványa.

img_3510_kicsi.jpg

img_3527_kicsi.jpg

jonap.jpg

Röviden ennyi lenne az eddigi nyár itt Dublinban. Reméljük otthon minden rendben mindenkivel. Írjatok bátran levelet nekünk, hogy mi újság veletek, mi mindig szívesen hallunk felőletek és a napos képeket is bármikor szívesen megnézzük :)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ouririshlife.blog.hu/api/trackback/id/tr2912683065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása