Március 16. - Így élünk mi 22.rész
2017. március 16. írta: Vagdal Éva

Március 16. - Így élünk mi 22.rész

Írországban is beköszöntött a tavasz, így mi is elmentünk a hétvégén kirándulni - sőt Dublin határát is átléptük (ittlétünk alatt először).
A wicklow-i hegyekbe látogattunk el, ahol egy második világháborús emlékhelyet, a P.S. I love you filmből ismerté vált hidat, a Guinness sörre hasonlító Guinness tavat és a mocsarakkal és sziklás, köves vidékekkel tarkított Wicklow Nemzeti Parkot néztük meg. 

mi_wicklow.jpg

Mivel a bal oldali közlekedés nem a barátunk (sem Ádámnak, sem nekem), buszos kirándulás mellett döntöttünk. Egy nagyon szórakoztató túravezetőt fogtunk ki, aki humorral és pikáns történetekkel dobta fel a 2 órás zötykölődést, emellett minden érdekességhez egy-egy jó ír zene is dukált. 

Első állomásunk a Glencree Cemetery volt, amely a második világháborús hősök számára állít emléket. 

img_20170311_103018.jpg

A következő megálló a P.S. I Love You film egyik legismertebb helyszíne volt.

img_2438_2.jpg

img_20170311_111654.jpg

Út közben a wicklow-i hegyek is csodálatos látványt nyújtottak. 

img_2444_2.jpg

img_2465.JPG

Elmentünk a Guinness-tóhoz is, ami onnan kapta a nevét, hogy valóban úgy néz ki, mint a Guinness sör. A helyi kőzet fekete mivoltának köszönhetően a tó vize a sör kávészínéhez, a homokos part pedig a habhoz hasonlít. 

img_2451.JPG

A nemzeti parkban megcsináltunk egy 5 km-es túrát, ami szintén nagyon gyönyörű helyekre vitt el minket.

img_2473_2.jpg

img_2505_5.jpg

img_2513.JPG

Jól elfáradtunk, de megérte :)

Most hétvégén a Szent Patrik napi programokat célozzuk meg, úgyhogy jövő héten valószínűleg azzal kapcsolatban jelentkezünk. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ouririshlife.blog.hu/api/trackback/id/tr912343771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása