Június 26. - Így élünk mi 2.rész
2016. június 26. írta: Vagdal Éva

Június 26. - Így élünk mi 2.rész

Nagyon boldogok voltunk, amikor ránéztünk a blog látogatottsági mutatóira - köszönjük szépen Nektek, hogy ilyen sokan elolvastátok az első bejegyzéseinket.
Ezen a héten is igyekszünk olyan dolgokról beszámolni, amik ÍRdekesek lehetnek számotokra és talán nem tudtátok az ír kultúráról.

 

A múlt hét eseményláncolatát folytatva még a hétvégével is adósak maradtunk. a_pint_of_guinness.jpg
Ádám legénybúcsún, én pedig csapatépítésen fűztem szorosabbra a kapcsolatot a kollégákkal pár pint Guinness mellett.
A pintről nem tudom, hogy tudjátok-e, de nem egészen a mi fél literes korsónk mérete; ugyanis 1 pint az 0,473 liternek felel meg.

 

Aztán pedig főzőcskéztünk egy picit vasárnap. Anya ajánlotta ezt az íncsiklandozóan finom receptet: Mustáros-tejszínes csirkemell. Mi ugye Ádám miatt nem tettünk bele gombát, de így is isteni lett. 

Már alig vártuk a hét közepét, hiszen szerdán a magyarok a portugálok ellen játszottak. A rendkívül szorosra sikeredett meccset egy hangulatos ír pubban izgultuk végig. 

img_20160622_175203.jpg

Pénteken pedig elmentünk egyet biliárdozni, amit Írországban meglepő módon nem csíkos és teli, hanem sárga és piros golyókkal játszanak. Mondanom sem kell, hogy ki nyert :) Bár hozzáteszem, a fekete golyó egyikünknek sem volt jó barátja.

img_20160624_190108_1.jpg

Tegnap kihasználva a kirándulóidőt - ami volt vagy 15 fok is (de legalább nem esett, amikor elindultunk) - elmentünk Braybe, ahol a tengerparton sétálgattunk és rémülten néztük a fürdőzőket, akiknek az egészen pontosan 12,5 fokos vízhőmérséklet meg sem kottyant.

mi_1.jpg

Aztán pedig benéztünk az Ír-tenger vízi világát bemutató The National Sea Life Centerbe, ahol bohóchalakat, teknősöket, sőt még cápát is láthattunk. Az egész napot pedig egy nagyon hangulatos olasz pizzériával koronáztuk meg.
Érdekességként: itt nem citromot, hanem uborkát tesznek az asztalokon lévő vizeskancsókba. 

img_20160625_135129.jpg

Ma estére jó szurkolást mindenkinek!

HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://ouririshlife.blog.hu/api/trackback/id/tr58844116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása